قیمت مصوب ماسک های سه لایه و N95 ، توقف واردات اقلام حفاظتی مرتبط با کرونا

به گزارش وبلاگ آموزش شبکه، مدیرکل اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو نحوه تامین و توزیع تجهیزات مرتبط با کرونا مانند ماسک، دستکش و ... با قیمت مصوب آن ها را اعلام نمود.

قیمت مصوب ماسک های سه لایه و N95 ، توقف واردات اقلام حفاظتی مرتبط با کرونا

به گزارش وبلاگ آموزش شبکه به نقل از ایسنا، مهندس سید حسین صفوی درباره شرایط تامین تجهیزات مرتبط با کرونا، مانند تجهیزات حفاظتی ماسک و تجهیزات بیمارستانی مانند دستگاه ونتیلاتور، گفت: در زمینه تامین ونتیلاتور، از ظرفیت فراوری داخلی استفاده می کنیم. طی دو الی سه ماهی که درگیر کرونا بودیم، با توجه به احتیاجی که در داخل کشور احساس شد و همچنین با توجه به اینکه موجودی جهانی این دستگاه هم کاهش یافته بود و قیمت ها افزایش یافت، به شرکت های داخلی فراورینماینده ونتیلاتور یاری هایی اعم از تخصیص وام، پیگیری تامین قطعات مورد احتیاج شرکت ها و... و. انجام شد. بر همین اساس در حال حاضر ظرفیت فراوریمان در حوزه قابل قبول است. به طوری که طبق پیش بینی ها آنچه که برای تجهیز تخت های آی سی یو و تامین احتیاجمان در این حوزه در پاییز، به آن احتیاج داریم، در حال تامین است.

در صورت پیک مجدد کرونا در پاییز، مشکل ونتیلاتور نخواهیم داشت

دپو اقلام حفاظتی برای پاییز

وی اضافه نمود: بر همین اساس هیات امنای صرفه جویی ارزی با دو فراورینماینده ونتیلاتور قرارداد بسته و آن ها به صورت روزانه این دستگاه ها را تامین می نمایند. قرار شده که هر یک از فراورینمایندگان روزانه حداقل 20 دستگاه ونتیلاتور را به هیات امنای صرفه جویی ارزی تحویل دهند که بلافاصله در مراکز درمانی توزیع می گردد.

صفوی با بیان اینکه اگر پیک مجددی از بیماری کرونا در پاییز اتفاق بیفتد، در زمینه ونتیلاتور مسئله ای نخواهیم داشت، اضافه نمود: یکسری اقلام حفاظتی نیز مورد احتیاج است که در جلسات قرارگاه سازمان غذا و دارو قرار شد که اقلام حفاظتی به میزان مورد احتیاج برای پیک احتمالی در پاییز تهیه گردد که این اقدام در حال اجرا است و اقلام حفاظتی مورد احتیاج تهیه و دپو می گردد تا اگر بازار احتیاج داشت، این اقلام را از محل دپو به بازار تزریق کنیم.

افزایش بیش از پنج برابری ظرفیت فراوری ماسک در کشور

صفوی درباره قیمت گذاری ماسک های مختلفی که در بازار عرضه می گردد، اضافه نمود: به طور کلی دو نوع ماسک داریم؛ یکی ماسک های سه لایه و دیگری ماسک های N95 که ظرفیت فراوریشان در کشور طی دو الی سه ماه اخیر بیش از پنج برابر شده است و به میزان فراوری خوبی رسیده ایم. باید توجه کرد که ماسک های سه لایه نیز به دو دسته تقسیم می گردد؛ یکی ماسک هایی که به صورت صنعتی فراوری می گردد که توسعه قابل توجهی داشته اند و دیگری ماسک های نیمه صنعتی. ماسک های نیمه صنعتی بر اساس دستورالعمل های اداره کل تجهیزات پزشکی به عنوان ماسک های کارگاهی و نیمه صنعتی توسط کارگاه ها و گروه های جهادی فراوری، ضدعفونی، بسته بندی و آماده عرضه به بازار شده است.

قیمت مصوب ماسک های سه لایه و N95

وی ادامه داد: ماسک هایی که به صورت نیمه صنعتی فراوری می شوند، عملا برای تزریق به بازار و در سطح داروخانه ها آماده شده و با توجه به اینکه کارگاهی هستند و با چرخ خیاطی تهیه می گردد، قیمت تمام شده آن ها بالاتر است. بنابراین بر اساس مصوبه ای که در ستاد کرونای وزارت صمت تصویب شد، سقف قیمت 1600 تومان برای آن ها معین شد. ماسک هایی که به صورت صنعتی در کشور فراوری می گردد، در حال حاضر حجم فراوریشان از حدود 300 هزار به بالغ بر دو میلیون و 500 هزار ماسک رسیده است. توزیع این ماسک ها در مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و... و. انجام می گردد. قیمت مصوب این نوع ماسک ها درب کارخانه 700 تومان است که این ماسک ها با حواله اداره کل تجهیزات پزشکی در مراکز درمانی توزیع می شوند و بخشی از این ماسک ها هم برای آینده دپو می گردد.

فراوری روزانه 150 هزار ماسک N95 در کشور

مدیرکل اداره تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو همچنین گفت: قیمت ماسک های N95 هم اخیرا معین شد که با توجه به نوع ماسک قیمت ها متفاوت است و از حدود 4500 تومان آغاز می گردد و نهایتا به 15500 تومان می رسد. در عین حال میزان فراوری ماسک N95 در کشور به بیش از 150 هزار عدد در روز رسیده است.

توزیع 250 میلیون دستکش معاینه در مراکز درمانی از ابتدای شیوع کرونا

صفوی در زمینه شرایط فراوری و تامین دستکش های معاینه نیز اظهار کرد: دستکش های معاینه در سه نوع لاتکس، وینیل و نیتریل هستند. باید توجه کرد که کشور فراوری نماینده مواد اولیه دستکش نیست، هرچند که ما فراوریات داخلی دستکش معاینه را داریم، اما همچنان برای مواد اولیه آن ها احتیاجمند واردات هستیم. با توجه به ظرفیت محدودی که کشور در مواد اولیه داشت، ابتدای شیوع کرونا، تصویب کردیم که توزیع دستکش به وسیله حواله اداره کل تجهیزات پزشکی انجام گردد و این مصوبه را به کلیه فراوری نمایندگان و واردنمایندگان ابلاغ کردیم که با حواله دستکش ها را توزیع نمایند که از آن موقع به بعد حدود 250 میلیون دستکش را در مراکز درمانی توزیع کردیم و خدارا شکر در سطح مراکز درمانی و برای تیم های درمانی اعم از پزشکان و پرستاران و کسانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا فعالیت می کردند، کمبودی در این زمینه اتفاق نیفتاد.

دستکش های معاینه در حال توزیع در داروخانه ها

وی ادامه داد: بعد از اجرای فاصله گذاری هوشمند اجتماعی، احتیاج به دستکش و اقلام حفاظتی در سطح جامعه هم احساس شد. بر همین اساس مکانیزمی را فراهم کردیم تا به وسیله 20 شرکت پخش، دستکش را به داروخانه ها توزیع کنیم تا مردم بتوانند از آن ها استفاده نمایند، لذا دستکش معاینه را در بسته های کوچک تر به صورت بسته های 10 تایی و 50 تایی طراحی کردیم که دو هفته است که یکی از فراورینمایندگان در حال فراوری این دستکش ها است و این دستکش ها قیمت گذاری شده و در سطح داروخانه ها در حال توزیع است. قیمت مصوب این دستکش ها 6500 تومان است. در عین حال علاوه بر دستکش های معاینه پزشکی که جنس لاتکس، وینیل و نیتریل را دارند، بیش از 10 فراورینماینده دستکش های کیسه فریزری را هم معین نموده ایم که می توانند این محصولات را در سطح عرضه و داروخانه ها توزیع نمایند تا مردم از آن ها نیز استفاده نمایند.

واردات اقلام حفاظتی مرتبط با کرونا متوقف شد

کدام اقلام صادر می شوند؟

صفوی درباره واردات و صادرات ماسک نیز گفت: با توجه به اینکه تعدادی ماسک از ابتدای کرونا ثبت سفارش شد و به وسیله واردات تامین شد و بخش عمده ای از احتیاجمان هم به وسیله فراوری داخلی اعم از فراوری صنعتی و نیمه صنعتی تامین شد، در حال حاضر احتیاجی به واردات ماسک نداریم. بنابراین در هفته های اخیر واردات اقلام حفاظتی اعم از ماسک N95، لباس یکسره و... متوقف شده و ثبت سفارش نمی گردد. در عین حال در زمینه لباس یکسره تیراژ فراوریمان بسیار خوب است و امکان صادرات آن وجود دارد. همچنین اقلامی مانند شیلد محافظ صورت فراوری داخلی هم می توانند به سایر کشورها صادر گردد. در زمینه ماسک N95 نیز مازاد فراوری اجازه صادرات دارد، اما درباره ماسک های سه لایه صنعتی با توجه به اینکه هنوز احتیاج داخلی بطور کامل بر طرف نشده است، فعلا صادرات این نوع ماسک ممکن نیست.

فراوری تست های اختصاصی کرونا در کشور

وی درباره فراوری تست سرولوژی و تست مولکولی کرونا نیز گفت: قبل از شیوع کرونا در کشور، هیچ فراورینماینده ای در زمینه کیت های مخصوص کرونا نداشتیم و این کیت ها در کشورهای دیگر فراوری می شد و کاملا وابسته به واردات بودیم. بعد از شیوع کرونا در کشور، هم در حوزه کیت تشخیص مولکولی و هم در حوزه تست سرولوژی چند شرکت دانش بنیان اعلام آمادگی کردند که می توانند آن ها را فراوری نمایند. نمونه هایشان را فراوری کردند و با سرعت زیاد تست انجام شد و پس از آنالیز مجوز فراوری و فروش آن ها از سوی اداره کل تجهیزات پزشکی صادر شد. در حال حاضر در کشور سه فراورینماینده تشخیص مولکولی و یک فراوری نماینده کیتهای سرولوژی درحال فعالیت هستند. البته فراورینمایندگان دیگری نیز هستند که نمونه هایشان در حال آنالیز است.

صفوی اضافه نمود: در رابطه با کیت های تشخیص مولکولی حدود 1 میلیون و 500 هزار کیت مورد احتیاجمان است که این احتیاج را اعلام کردیم و قرارداد بسته شده تا از محل فراوریات داخلی، این کیت ها تامین گردد که شرکت ها تعهد کردند ظرف یک ماه و نیم این میزان را تامین نمایند. نکته حائز اهمیت این است که ما این تکنولوژی و ظرفیت فراوری این کیت را در کشور داریم و ضمن دپو نمودن این کیت ها، در صورت بروز پیک جدید، این ظرفیت در کشور وجود دارد و می تواند احتیاجهایمان را تامین کند.

منبع: جام جم آنلاین

به "قیمت مصوب ماسک های سه لایه و N95 ، توقف واردات اقلام حفاظتی مرتبط با کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قیمت مصوب ماسک های سه لایه و N95 ، توقف واردات اقلام حفاظتی مرتبط با کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید