آنچه در خصوص قانون تازه چک نمی دانید

به گزارش وبلاگ آموزش شبکه، آمنه نادعلی زاده، معاون اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی، در مورد آمار صدور چک ها از ابتدای سال 1400 در سامانه صیاد گفت: با توجه به اینکه از ابتدای فروردین 1400 چک های تازه با رنگ متمایز بنفش، باید در سامانه صیاد ثبت بشوند. تقریبا 30 هزار فقره از این چک های تازه به وسیله بانک ها به مشتریان توزیع شده است.

آنچه در خصوص قانون تازه چک نمی دانید

وی اضافه نمود: گیرنده یا ذی نفع باید از پذیرش چکی که در سامانه صیاد ثبت نشده است، خودداری کند. چک های ثبت نشده به لحاظ حقوقی در حکم تکه کاغذی بی ارزش نیست، چراکه در مراجع قضایی می توانند از آن استفاده نمایند و روال پیگیری دارند. اما قانون اشخاص را مکلف نموده است در زمانی که چکی را صادر می نمایند اطلاعات مربوط به گیرنده را در سامانه ثبت نمایند و اگر این ثبت اتفاق نیفتد و گیرنده بدون ثبت، این چک را دریافت کند، بانک نمی تواند وجه این چک را پرداخت کند و در این موارد کار به مراجع قضایی کشیده می گردد.

وی ادامه داد: عابربانک ها هنوز به سامانه صیاد وصل نیستند و بانک ها در تلاشند تمهیدات فنی را فراهم نمایند که بتوانند خودپردازهای خود را به این سامانه متصل نمایند.

سخنگوی قانون تازه چک گفت: حقوقی ها چون منحصرا از سمت بانک سرویس دهی می شوند، شرایط برداشت از حساب وجود دارد که این شرایط صرفا در بانک نگهداری می گردد و فقط بانک می تواند به مشتری حقوقی خودش سرویس را ارائه کند.

نادعلی زاده با تاکید بر اینکه اگر ذی نفع چک بدون ثبت چک آن را بپذیرد متضرر خواهد شد، اضافه نمود: در این صورت صادرنماینده چک بعد از این که فیزیک چک را تحویل داد ممکن است دیگر متقاعد نگردد که در سامانه ثبت کند. بنابراین این قانون در حمایت از حقوق ذی فعان است و بایستی ذی نفع برود استعلام بگیرد و کنترل کند که ثبت چک برایش رخ داده است یا خیر و مراتب تاییدش را اعلام کند.

https://tejaratnews.com/wp-content/uploads/2021/06/amene-nadealizade.mp4

منبع: بانک مرکزی

آخرین اخبار حوزه بانک را در صفحه بانک و بیمه وبلاگ آموزش شبکه بخوانید.

منبع: تجارت نیوز

به "آنچه در خصوص قانون تازه چک نمی دانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنچه در خصوص قانون تازه چک نمی دانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید